Skip to content

Bambú de la Sort

Bambú de la sort

El bambú de la sort, lucky bamboo o Dracaena senderiana és una planta d’origen africà que ajuda a dotar d’energia positiva a tota la casa i que atrau a la fortuna i a la bona sort.

És una planta perfecta per a decorar diferents estances i aconseguir un toc Feng Shui molt interesant.

Si vols saber més d’aquesta planta, no et perdis com cuidar-la i les atencions que necessita.

Contents

Què és el bambú de la sort?

El bambú de la sort, no és pròpiament un bambú, és un membre de la família de les liliàcies i creix a les selves tropicals tropicals de zones d’Àsia. S’ha convertit en una planta d’interior molt popular, de manera que la pots trobar fàcilment a vivers, supermercats o grans establiments de construcció que venen plantes.

Es tracta d’una planta molt fàcil de cultivar i cuidar a casa. No necessiten terra en un test, només necessiten aigua suficient per créixer bé. A més, cal saber que pot créixer en espais amb llum natural i artificial.

Per què es considera que porta sort?

El bambú de la sort està relacionat amb la pràctica del Feng Shui, perquè aquesta planta és molt resistent i simbolitza una bona salut. Quan es rep com a regal, es creu que aporta més sort.

Segons la tija de la planta, es pot determinar que pot atraure sort en determinats aspectes de la vida. Podeu consultar les directrius següents:

 • 1 tija: vida simple.
 • 2 tiges: amor, sort doble.
 • 3 tiges: felicitat, bona sort, longevitat.
 • 4 tiges: prevenir la malaltia.
 • 5 tiges: riquesa, salut, creativitat, entusiasme.
 • 6 tiges: salut, felicitat, harmonia.
 • 7 tiges: salut.
 • 8 tiges: creixement, riquesa, prosperitat, abundància, èxit en els negocis.
 • 9 tiges: bona fortuna, més sort.
 • 10 tiges: la perfecció completa.
 • 21 tiges: poderoses benediccions.

A on col·locar bambú de la sort a casa seva?

Xun, el racó de la riquesa

El bambú de la sort també és una planta de suport en termes de riquesa i abundància. Per atraure riquesa i tresors, es poden col·locar tres o nou pals de bambú a la cantonada de la posició financera o a la posició Xun a la llar, el lloc de treball o el dormitori. Per trobar el racó de riquesa o Fortune Corner, col·loqueu-lo a l’entrada principal de casa teva o habitació i troba la posició més a l’esquerra. Col·loca el teu bambú de la sort per continuar creixent i ampliant les teves finances

Kun, el racó de les relacions

Posar el bambú de la sort al racó de la relació (Kun) et pot ajudar a mantenir la teva intenció d’establir una relació harmònica amb la teva parella actual o futura. Per trobar l’àrea de relació de casa, col·loca el bambú a la porta d’entrada i trobeu la posició més dreta de casa teva.

També pots trobar l’àrea de relació del teu dormitori situant-te a la porta del dormitori i a l’extrem dret de l’habitació. Posa una ampolla d’aigua en aquesta zona amb dos pals de bambú de la sort: un per a tu i un per a la teva parella. El millor és que les dues tiges tinguin una mida similar, que simbolitza l’equilibri entre vosaltres. Quan facis això, fixeu la intenció de les vostres dues tiges de bambú de la sort de promoure una relació harmònica i creieu junts.

Prop de l’entrada

El bambú propici està connectat amb elements de fusta, que representen el creixement, un nou començament i l’harmonia familiar. Intenta col·locar una planta de bambú de la sort a prop de l’entrada de casa per portar qualsevol d’aquests aspectes a la teva vida. L’entrada de la casa és on l’energia entra a la teva vida, de manera que és un bon lloc per activar-la amb bambú afortunat.

A l’escriptori

Al Feng Shui, el vostre escriptori representa la teva carrera, el teu treball i el teu camí vital. Si necessites més creixement a la feina, les plantes de bambú de la sort a la teva taula et poden inspirar a créixer i ampliar la teva carrera professional.

A on comprar Bambú de la Sort?

El bambú de la sort es pot comprar a infinitat de llocs, des de el teu viver de confiança, fins a botigues online com poden ser Amazon. Aquestes darreres en molt poc temps t’entregaran el teu bambú de la sort a casa, i sense preocupar-te de res.

Veure altres ofertes a Amazon

Com triar un bon bambú de la sort?

El bambú de la sort ve en forma d’una tija, i per determinar quin està sa i poder comprar-sense problema, és convenient que et fixis en alguns aspectes com els que et detallem a continuació:

 • Tant l’aigua com la planta han de tenir un olor fresca. Si fa una olor estranya o desagradable, no ho compris.
 • Busca un tija ferma i saludables arrels blanques, les taques de color negre o marró a les puntes no són una bona senyal.
 • Tria una tija amb fulles verdes i brillants.
 • És possible que notis la presència d’una cera a l’extrem de el tall de la tija, això és per evitar que el fong penetri en la tija i ajuda a que la planta prosperi.
 • Si vols una planta corbada el millor és comprar-la amb les corbes ja marcades, ja que porta molt temps aconseguir que la planta creixi d’aquesta manera. Aquestes plantes poden arribar a ser molt cares perquè el creixement és més elaborat.
 • Si tens temps i paciència, pots fer créixer el teu propi bambú de la sort corbat.
 • Tingues en compte que la tija que compris no creixerà en alçada; aquest es quedarà igual però el que sí creixeran seran els brots que es desenvolupen als costats de la planta.

Com plantar un bambú de la sort?

Per cultivar correctament el bambú de la sort, primer agafa la tija i renta-la junt amb l’arrel. Cerca qualsevol signe de deteriorament i, si es troba, retalla’l, treu també les fulles grogues.

Ompliu el recipient de la planta a plantar amb pedres que facin almenys 5 centímetres de profunditat. El recipient pot ser qualsevol cosa, en un got, un gerro, un gerro delicat o un pot decoratiu. Col·loca la tija en un recipient i posa-la a les pedres de suport i afegeix aigua destil·lada a temperatura ambient (uns 3 centímetres de profunditat). Si cal, pots plantar diverses tiges juntes en un recipient.

Si prefereixes utilitzar aigua de l’aixeta en lloc d’aigua destil·lada, és important deixar-la reposar almenys 24 hores abans d’entrar en contacte amb la tija. Això eliminarà el clor, el fluor i altres minerals que poden danyar el bambú.

Testos per al bambú de la sort

Els recipients de vidre transparent són molt populars perquè es poden veure les pedres i aigua dolça. Tot i això, la llum directa afavorirà el creixement de les algues a l’aigua, de manera que si tries aquest tipus de contenidors, has de tenir molta cura i canviar l’aigua regularment.

Si, en canvi, prefereixes canviar l’aigua amb una menor freqüència, llavors tria una test de color. El desavantatge d’aquesta és que no seràs capaç de veure les pedres o controlar la qualitat de l’aigua i la quantitat amb la mateixa facilitat.

És possible que vulguis plantar bambú de la sort en tests amb terra, però necessites una bona barreja de drenatge per ajudar-lo a mantenir-se sa. Utilitzeu una barreja de sorra, torba i terra (a parts iguals) i mantingues el sòl humit, has de plantar les tiges amb una profunditat mínima de 5 cm. T’has d’assegurar que hi hagi uns quants forats de drenatge al test, a més de terrissa o fragments de pedra al terra per garantir un bon drenatge. Et recomanem que evitis la podridura de les arrels deixant assecar la part superior del sòl entre reg i reg.

Ver otras ofertas en Amazon

Com trasplantar el bambú de la sort?

Aquesta planta es trasplanta molt fàcilment, simplement agafa un tall que tingui al menys un full i col·loca-la en una tassa d’aigua destil·lada. Les noves arrels han d’aparèixer després d’algunes setmanes. Mentre esperes, assegura’t de canviar freqüentment l’aigua per mantenir-la neta.

Una vegada que les arrels han aparegut i el tall es veu saludable, col·loca en el recipient amb les tiges d’altres plantes seguint les instruccions anteriors.

Com tenir cura del bambú de la sort?

El bambú de la sort té poc manteniment i és molt fàcil de cuidar. Es pot cultivar a l’aigua o al sòl, i li agrada l’ombra parcial a la llum solar difosa; només cal mantenir-la fora de la llum solar directa per evitar que les fulles es cremin.

Per cuidar el bambú de la sort és important seguir les següents instruccions:

 • Brindar aigua fresca i neta de forma regular per prevenir el creixement de bacteris.
 • Canviar l’aigua cada setmana ; alguns suggereixen que fins i tot el canvi es realitzi dues vegades per setmana.
 • Controla l’estat de l’aigua, si es posa fosca o tèrbola, o comença a fer pudor, ja saps que és definitivament el moment de canviar-la.
 • Quan canviïs l’aigua, verifica l’estat de les arrels de la planta i curta qualsevol que vegis que està començant a decaure. Renta el recipient i les pedres també, mantingues el mateix nivell d’aigua cada vegada que l’omplis.
 • Dóna-li al teu bambú de la sort una llaminadura de tant en tant ruixant amb aigua destil·lada , això ajudarà a que els fulls no es ressequin massa, així com simular el seu hàbitat natural.
 • Cada dos mesos aproximadament, pots alimentar la planta amb un fertilitzant suau.

Com fer que un bambú creixi corbat?

Es necessita paciència i certa habilitat per fer créixer aquesta planta cap amunt i fer-la créixer corbada.

Les plantes creixen naturalment cap a la llum, de manera que el truc és exposar les plantes a la llum només en una direcció.

 • Col·loca la planta al test que utilitzis i tria una caixa prou gran per cobrir la planta i donar-li espai per créixer.
 • Talla la part inferior i lateral de la caixa i, a continuació, col·loca la caixa al terra, això cobrirà la llum del bambú, excepte el costat que heu tallat.
 • L’obertura de la caixa ha de ser cap a la llum, després d’un període de temps les plantes començaran a créixer cap a ella (formant una corba).
 • Després d’observar la corba, gireu el marc 2 cm, ja que les plantes s’ajustaran i creixeran en una corba més evident.
 • La forma corba pot trigar un any o fins i tot més, cosa que explica que el bambú corbat sigui tan car.

Consells per solucionar els problemes més comuns del Bambú de la Sort

El bambú de la sort és una planta molt resistent, per lo que no et trobaràs amb una gran quantitat de problemes, sobretot si et preocupes de no posar massa aigua, ni d’exposar-lo a un sol excessivament directe.

 • Si les fulles es tornen grogues: treu les fulles just abans que s’estenguin a la resta de la planta. Pot ser un problema de tenir massa llum, o de, si fas servir aigua de l’aixeta, canvia a aigua destil·lada. Evita utilitzar massa fertilitzant.
 • Si les vores de les fulles són marrons: l’aire és massa sec o l’aigua no està prou filtrada, tot i que també pot ser causada per un excés de fertilitzants.
 • Si apareixen taques marrons i grogues a les fulles: la causa són els fongs, utilitza un fungicida especial i atura la polvorització aigua.
 • Si la tija es torna groga: causada per un excés d’adob. Si creix amb altres tiges, treu la tija del test o recipient i deixa-la créixer sola un temps. Retorna la tija amb els altres si recupera la seva salut, això és per evitar afectar a les altres tiges en el cas que una d’elles estigui morint.
 • Si les tiges estan massa toves o marrons: vol dir que la tija s’està podrint, retira-la del recipient immediatament i canvia l’aigua. Pots tractar de salvar la part superior de la tija tallant.

Bambú de la Sort destacat del moment

Resumen
Puntuación del autor
1star1star1star1star1star
Puntuación añadida
5 based on 1 votes
Marca
Exotenherz
Nombre del producto
Joc de 5 bambú de la sort
Precio
EUR 14.99
Disponibilidad del producto
Available in Stock